Al 25 jaar een D.Y.C van een club!

De DAF YA126 club is een vereniging van YA126 eigenaren, opgericht in 1999.

De historie, het ontwerp, de vormgeving en handelbaarheid van dit voertuig is de bindende factor van onze club. Een 4WD robuuste technische sensatie voor de liefhebber die zich thuis voelt in ruw terrein. Een waardevol bezit, iets wat we enthousiast met elkaar delen. 
We zijn dan ook meer geïnteresseerd in de technische vernuftigheid, dan in de militaire status van deze bolide. Het maakt niet uit of de YA126 nu rood, groen, paars of gemodificeerd is, als hij maar in goede staat is of komt, en deze herkenbaar blijft als een YA126.

2 keer per jaar verschijnt ons clubblad de "Hercules", genoemd naar de 6 cilinder krachtpatser onder de motorkap. Een zeer enthousiaste redactie verzorgt elke editie veel leuke en nuttige artikelen over de DAF en onze club. Er staan artikelen in zoals "de DAF van" (over de DAF en hun eigenaar), terrein rijden, het onderdelenmagazijn, clubactiviteiten, en natuurlijk technische stukjes over de YA126. Leden kunnen gratis adverteren en ook handelaren die bij ons als goed bekend staan vind u hier in.

De clubactiviteiten worden door de leden zelf georganiseerd, daarbij bijgestaan door de activiteitencommissie. Deze activiteiten vinden meestal plaats in of om een weekeinde en bestaan, naast een gezellig samenzijn, o.a. uit terrein rijden, Algemene Ledenvergadering, sleuteldagen, bezoek aan musea en/of andere themaparken, etc. De club verleent technische ondersteuning, zodat U zelf het onderhoud en de reparaties aan Uw DAF kunt uitvoeren. We zijn een landelijke club, dus woont er altijd wel iemand bij U in de buurt die een handje kan of wil helpen.
Tevens beschikt de club over een eigen onderdelenmagazijn, zodat U meestal kunt beschikken over originele onderdelen om Uw DAF in optimale conditie te houden.

Onze vereniging kent leden, leden van verdienste, ereleden en donateurs. Leden zijn eigenaar van een YA126 en houden hem in goede staat of proberen hem daarin te krijgen. Ze krijgen het clubblad, het technisch handboek, mogen onderdelen uit ons magazijn betrekken, hebben stemrecht op de Algemene Leden Vergadering en mogen natuurlijk meedoen aan alle clubactiviteiten. Donateurs zijn mensen die dit voertuig en/of deze vereniging een warm hart toedragen en de club financieel willen steunen.

Een nieuw lid betaald € 10,- inschrijfkosten en een jaarlijkse contributie van €35,- . Na inschrijving en acceptatie ontvangt men de statuten, het huishoudelijk reglement, de clubsticker + clubvlag voor op de vlaggenstok en het smeerschema. De DAF YA126 club is ook lid van de FEHAC, een organisatie die zich inzet voor oldtimers.

Waarom lid worden van de Daf YA126 club?

 • Gezellige club met andere DAF-O-fielen, ruim 150 leden weten meer dan 1 niet-lid.
 • Sloop DAF's worden soms door ons aangekocht t.b.v de onderdelen. Deze worden dan voor een fractie van hun handelswaarde aangeboden aan de leden.
 • Verkoop onderdelen tegen inruil. Van 3 defecte kunnen soms nog 1 of 2 goede worden gemaakt.
 • Leden kunnen speciaal gereedschap lenen.
 • Technische commissie adviseert, assisteert, zoekt de juiste materialen en schrijft handleiding.
 • Clubblad met laatste nieuws, leuke artikelen en veel info.
 • Clubevenementen (w.o. terrein rijden) in heel Nederland en zelfs daarbuiten.
 • Vakantie met andere leden, dus niet alleen en bij pech een helpende hand.
 • Altijd hulp in de buurt, D.Y.C. leden wonen door heel Nederland.
 • Toffe site met forum ter ondersteuning en vele extra's zoals downloads van technische info, clubnieuws en FAQ's
 • Berging gestrande DAF door leden bij U in de buurt.
 • Leuke/gave activiteiten met lekker verwarmde clubtent met onze beroemde BBQ en nog veel meer.

Voor meer informatie kunt U ons bereiken zoals omschreven staat op de contact-pagina

Klik hier om u aan te melden als lid van de DYC!