Events Calendar

Open Monumentendag ASK 't Harde
Saturday, 14 September 2019, 10:00 -  5:00
Hits : 160
Contact .

Beste AVC-lid, 


Zoals we dat elk jaar doen bezoeken we ook dit jaar weer de Open Monumentendag op ASK Oldebroek, legerplaats 't Harde. 

Zaterdag 14 september staan de poorten weer vanaf 10.00 uur open en dat blijft zo tot 16.00 uur op ‘De Knobbel’ in ’t Harde (ASK Oldebroek). Op het defensieterrein zie je weer een Static Show van Groot en Rollend Materieel (na WO2) met materieel van de HCKVA (o.a. raketmaterieel). De Dienstdoende Schutterij ‘s-Hertogenbosch beeldt het kampement leven uit anno 1830 en demonstreert hun kanon en musketten. Dat wordt weer knallen! De Historische Collectie Korps Veldartillerie is open. In de vier paviljoenen kun je de geschiedenis vanaf de Romeinen tot de uitzending van de militair bekijken. Er is tijdelijk een expositie “HERGEBRUIK” in gebouw 215, een aantal kunstenaars heeft zich verdiept in het hergebruik van militaire kleding.

Er zijn weer rondritten  met de DAF YA 314 en YA 328. Het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps houdt in de ochtend een open repetitie en in de middag wordt er een concert gegeven op het terrein
Via de rondrit kun je de Historische Collectie Korps Rijdende Artillerie en De Historische Collectie Militaire Inlichtingendienst bereiken. Modern artilleriematerieel wordt gepresenteerd door het Vuursteuncommando. Verkoop van militaire spullen en aandenkens. War Game en Waarnemingspost. Groep DIENSTPLICHT presenteert zich bij uitgang.

 

Het is makkelijk bereikbaar vanaf de A28 E35, afslag 't Harde. Er is volop parkeergelegenheid! Op onze website vind je meer informatie! Neem wel je ID-kaart of paspoort mee, je komt op militair terrein!

 

Op onze website staat nog een artikel+foto+video naar aanleiding van ons bezoek in 2016 aan ASK Oldebroek. Heb je alvast een indruk!

Kortom voor elk wat wils, zien wij je de 14e September? Laat even weten middels een mailtje dat je komt dan kunnen we een AVC-treffen organiseren bij de koffietent! Het is in ieder geval om op een mooie locatie elkaar op ongedwongen wijze te ontmoeten en van alles te bekijken wat daar tentoon wordt gesteld!

 

O ja, de toegang is gratis!


Tot zaterdag de 14de?

Location ASK 't Harde
Vergeet u identiteitsbewijs niet!