Events Calendar

WW2 OPENINGSEVENT 2019
From Saturday, 13 April 2019
To Sunday, 14 April 2019
Hits : 350
by Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bevrijdende Vleugels begint dit jaar met een bijzonder event:
Live re-enactment, rijden met WO2 voertuigen, tank demo's en talloze andere activiteiten voor jong en oud. Tickets voor dit openings-event en 2019 member-passen zijn vanaf nu te koop in de ticketshop. Koop jij je tickets in maart, dan zijn deze tevens gelding voor gratis rondrit in WO2 voertuig!

 

 

Location Museum Bevrijdende Vleugels, Best
BEVRIJDENDE VLEUGELS:
Ga terug naar de tijd van de bevrijding: Ronkende motoren van gevechtsvliegtuigen, heldhaftige piloten en Amerikaanse parachutisten.
Bevrijdende Vleugels vertelt het heftige verhaal van – onder meer - de bevrijding van Zuid-Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bevrijdende Vleugels ligt op het terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market
Garden. Deze operatie luidde de bevrijding van Zuid-Nederland in. In de verschillende hallen worden de bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, uitvoerig belicht.
 
Bevrijdende Vleugels heeft een bijzondere collectie inclusief tanks, vliegtuigen, diorama's, foto's en wapentuig dat daadwerkelijk is gebruikt tijdens Operatie Market Garden.