FEHAC ALV 21 november 2012 kort verslag

Nieuws wat je niet mag missen

Moderator: ruben

Gebruikersavatar
marco
Proffessioneel Pedaal Prutser
Berichten: 213
Lid geworden op: zo 19 nov 2006 10:48
Locatie: 's-Gravenzande
Contacteer:

FEHAC ALV 21 november 2012 kort verslag

Berichtdoor marco » zo 25 nov 2012 23:28

Op 21 november 2012 vond een zeer druk bezochte Algemene Ledenvergadering van de FEHAC plaats bij Innovam te Nieuwegein.
Tijdens de bijeenkomst brachten RDW en FEHAC de primeur dat import(keuring) van oldtimers vanaf 1 februari 2013 exclusief bij vijf gespecialiseerde keuringsstations uitgevoerd zal worden. De keurmeesters op deze stations worden extra getraind, zodat de kwaliteit van de keuring omhoog gaat. Zie het persbericht.
fehac_en_rdw_persbericht_keuringsstations_22nov201

Tijdens de vergadering werd de nieuwe contributiestructuur aangenomen. Merkenclubs hoeven dan niet meer het volle bedrag voor leden te betalen, die geen oldtimer hebben. Leden met een youngtimer (15-25 jaar) betalen de helft. Leden met jongere voertuigen betalen niets. Het bestuur hoopt de achterban te versterken met merkenclubs, die nu vanwege de kosten geen lid worden. Dit zal geen effect hebben op de totale contributie-inkomsten. De belangenbehartiging van de FEHAC blijft gericht op oldtimers (voertuigen ouder dan 25 jaar).
Het secretariaat wordt uitgebreid met een ½ FTE. Henk Boons ondersteunt het secretariaat en zorgt voor beleidsvoorbereiding en bestuurondersteuning. Er is financiële ruimte binnen de begroting zonder dat een contributieverhoging noodzakelijk is.
Vanaf volgend jaar is het mogelijk dat bedrijven de FEHAC financieel kunnen steunen als vrienden van de FEHAC. Dit zal veel goedkoper zijn dan het huidige business partner programma, maar ook veel minder rechten kennen dan dit programma.
Een belangrijk deel van de vergadering vormde het regeerakkoord en de daarin opgenomen afschaffing van de vrijstelling MRB voor oldtimers. Achter de schermen is FEHAC al lang bezig met dit probleem.
Samen met KNAC is een petitie opgesteld, die door ruim 60.000 liefhebbers ondertekend is. Deze wordt binnenkort op gepaste wijze aangeboden aan de Tweede Kamer.
Daags voor de ALV heeft de Tweede Kamer twee moties aangenomen die de regering verzoeken de echte liefhebbers te ontzien. Het dagelijks gebruik van oldtimers moet ontmoedigd worden.
FEHAC stemt hier volledig mee in. Het dagelijks gebruik van oldtimers vormt een milieuprobleem en staat haaks op het behoud van het mobiel erfgoed.
FEHAC is samen met KNAC, BOVAG, ANWB, RAI en andere partijen in overleg om een goede maatregel op te stellen. Een maatregel, die de liefhebber ontziet, maar de dagelijkse rijder treft.
Tijdens de ALV worden de FEHAC Aktiedag(en) aangekondigd. Het is de bedoeling om in het weekend van 20 en 21 april overal in Nederland oldtimers te laten zien aan het publiek. Alle clubs en liefhebbers worden opgeroepen om hieraan mee te werken en locaties in de eigen gemeente aan te dragen. Per gemeente kan de zaterdag of de zondag gekozen worden. Van 12:00 tot 17:00 uur kan het publiek zien, wat er, als de plannen met de MRB doorgaan, straks niet meer te zien is. Als U hieraan mee wil werken, geef dan uw locatie op aan het secretariaat.
De Amerikaanse Auto Club heeft het idee om op vrijdag 1 maart een groot concours d’elegance te organiseren in Den Haag onder de naam “Good Vibrations”.
Voor alle akties geldt dat de sympathie van het publiek behouden moet blijven.
FEHAC heeft er bewust voor gekozen om nu de emoties zo hoog zijn, geen publieke aktie te ondernemen. Als we de goodwill van het publiek verspelen, dan zijn we verder van huis.
FEHAC zet zich in voor de hobby Oldtimer.
het secretariaat.
Ben als een kind zo blij als ik met mijn daffie rij

http://www.facebook.com/dafya126

Terug naar “Nieuwsflits”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast