Atsma wil actie tegen vervuilende oldtimer

Nieuws wat je niet mag missen

Moderator: ruben

Gebruikersavatar
Marcel de Boorder
Hercules Held
Berichten: 64
Lid geworden op: di 08 jan 2008 22:55
Locatie: Tolbert

Atsma wil actie tegen vervuilende oldtimer

Berichtdoor Marcel de Boorder » do 24 nov 2011 10:50

Vers van de pers:

DEN HAAG - Staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) wil kijken wat er gedaan kan worden aan een toestroom van vervuilende oldtimers. Volgens branchevereniging Bovag worden er vooral veel oude Duitse auto's geïmporteerd omdat in Nederland een belastingvrijstelling geldt.
"Deze auto's hebben 50 tot 100 keer meer uitstoot dan een auto die je nu koopt", aldus de bewindsman.
Atsma vindt dat dit het effect teniet doet van maatregelen die juist schone lucht bevorderen. Daarom gaat hij in overleg hierover met onder anderen staatssecretaris Frans Weekers (Financiën), zei Atsma woensdag tijdens begrotingsoverleg.

Nu maar hopen dat hij alleen de toestroom gaat beperken en ons culturele erfgoed met rust laat ...
See YA!

Gebruikersavatar
Jorrit
Cabine Coureur
Berichten: 326
Lid geworden op: zo 10 dec 2006 15:02
Locatie: 't Gooi

Berichtdoor Jorrit » vr 25 nov 2011 08:22

Gelukkig hebben we ook deze nog:

Nieuwe wetgeving belastingvrijstelling klassiekers

Groot nieuws voor klassiekerliefhebbers en het behoud van het mobiele erfgoed.
17 november 2011 heeft de Tweede Kamer het Amendement Van Vliet aangenomen.
De bevriezing van de MRB Vrijstelling voor klassiekers is weer ontdooid.

Al sinds destijds – volgens velen nogal overhaast – het ‘Amendement Cramer’ is aangenomen, waarbij de vrijstelling motorrijtuigenbelasting (MRB) voor klassiekers ouder dan 25 jaar per 1 januari 2012 bevroren zou worden, was de FEHAC daar met het oog op de toekomst van het mobiele erfgoed zeer ongelukkig mee. Het Amendement Cramer (CU) was gekoppeld aan het invoeren van de kilometerheffing.

De kilometer heffing is inmiddels gesneuveld, maar de MRB bevriezing voor klassiekers was daarbij even ‘vergeten’. Sindsdien heeft de FEHAC zijn inspanningen nog verder opgevoerd, inclusief een aanhoudend pleidooi bij de volksvertegenwoordigers - die ons immers allemaal vertegenwoordigen - om het mobiele erfgoed een toekomst te geven.

Tweede Kamerlid Van Vliet (PVV) heeft deze handschoen overtuigend en met succes opgepakt. Gisteren is het Amendement Van Vliet door de Tweede Kamer aangenomen. Met het aannemen van dit amendement is ‘Cramer’ effectief ongedaan gemaakt. Het Amendement is gesteund door zowel VVD, CDA en PVV, als ook de SGP, waardoor er ook in de Eerste Kamer een meerderheid vóór zal zijn.

Ingaande per 1 januari 2012 geldt een nieuwe regeling voor MRB vrijstelling voor klassiekers. Waarbij er een overgangsfase geldt en geleidelijk de vrijstellingsgrens wordt opgetrokken van 25 jaar naar 30 jaar, gerekend vanaf de datum eerste toelating.

http://www.fehac.nl/images/stories/best ... ebreid.pdf


Terug naar “Nieuwsflits”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten