126 loopt op 5 potten

Vragen stellen en oplossingen geven
Gebruikersavatar
Dikkie
Site Admin
Berichten: 1191
Lid geworden op: ma 23 jun 2008 21:59
Locatie: Den Helder
Contacteer:

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor Dikkie » di 21 mei 2019 21:41

Zie onderstaande rode vakjes, dat zijn je vlotters.
Afbeelding
DM-62-40 (WEP,benzine), BE-12-60 (EZB,diesel), BE-22-24 (Takeldoos)
WWDD: What Would Dikkie Do?
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

ruben
Vierwielend Vooruit
Berichten: 2457
Lid geworden op: zo 09 dec 2007 20:35
Locatie: deventer

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor ruben » wo 22 mei 2019 22:28

Meende dat de waardes van 0 tot 40 ohm wel aardig klopten dus of er zit veel te weerstand in je systeem of je vlotters zijn naar de haaien. Wat ik ook een keer tegen kwam was zo'n mooi oogje (ringetje)waar de draad om gesoldeerd zat. Deze zat nog maar met 1 adertje vast aan de draad. Hierop meet je met de Multimeter een mooie weerstand waarde maar het is te weinig draad oppervlakte om een fatsoenlijk signaal door te geven, wellicht heb je daar ook wat aan.

Lou58
Hercules Held
Berichten: 89
Lid geworden op: wo 04 okt 2017 21:10

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor Lou58 » zo 16 jun 2019 21:39

Guys, heb alles zo uitgevoerd. Extra massakabels van de vlotter naar het chassis en van de VDO meter naar het chassis. Maar het werkt nog steeds niet. Ik begin te vermoeden dat mijn VDO meter kapot is. Kan ik die doormeten of een stroompje geven om te zien of hij uitslaat?

Gebruikersavatar
peter80
Vierwielend Vooruit
Berichten: 2030
Lid geworden op: wo 03 sep 2008 00:10
Locatie: Middelburg
Contacteer:

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor peter80 » zo 16 jun 2019 21:48

reservemeter eraan knopen?
YA-314 camper in wording

Lou58
Hercules Held
Berichten: 89
Lid geworden op: wo 04 okt 2017 21:10

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor Lou58 » ma 17 jun 2019 16:23

Hoi Peter, ik heb geen reserve-meter. Ik heb wel nog een vraag. Ik meet op de uitgang van de dipswitch een spanning van 40 Ohm en van 5 Ohm. Er lijkt dus verschil te zitten tussen beide tanks. Ik krijg echter nog steeds geen signaal op de brandstofmeter. NU heb ik de brandstofmeter op een 9 Volt batterij aangesloten en toen sloeg hij uit. De + van de batterij op de + van de brandstofmeter en de - van de batterij op de - van de brandstofmeter. De G van de brandstofmeter had ik niet aangesloten.

Als ik echter in de truck de + uitgang van de dipswitch op de + van de brandstofmeter aansluit en de massa van de truck op de - van de brandstofmeter, dan doet hij het niet.

Vraag: waarom staan er op het electrisch schema van de dAF drie aansluitingen van de brandstofmeter; namelijk een T, een B en een +. Waarop moeten die aangesloten worden?

Gebruikersavatar
peter80
Vierwielend Vooruit
Berichten: 2030
Lid geworden op: wo 03 sep 2008 00:10
Locatie: Middelburg
Contacteer:

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor peter80 » ma 17 jun 2019 19:07

de + moet aan de massa, de B aan de plus (071) en de T naar de schakelaar van tankselectie
YA-314 camper in wording

Lou58
Hercules Held
Berichten: 89
Lid geworden op: wo 04 okt 2017 21:10

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor Lou58 » ma 17 jun 2019 19:51

OK top man, dus ik moet wel drie kabels aansluiten. Bedankt. Nu staan op de brandstofmeter de tekens + en - en G. Ik neem aan dat ik de G (Ground?) op de massa moet steken. Of niet? Moet de + op de kabel van de keuzeschakelaar en de - op de kabel die van de verdeeldoos komt onder de motorkap?

Nog een vraag alsjeblieft. Ik had een ingebrand punt op de zekering van 8 A van 14 naar 058. Nu gaat 058 naar dat leuke symbool rechts beneden waar 58, 058, 98 en 098 op aangesloten zijn. Wat is dat ding? De startknop?

Gebruikersavatar
peter80
Vierwielend Vooruit
Berichten: 2030
Lid geworden op: wo 03 sep 2008 00:10
Locatie: Middelburg
Contacteer:

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor peter80 » ma 17 jun 2019 20:23

dat is de remlichtschakelaar
YA-314 camper in wording

Gebruikersavatar
peter80
Vierwielend Vooruit
Berichten: 2030
Lid geworden op: wo 03 sep 2008 00:10
Locatie: Middelburg
Contacteer:

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor peter80 » ma 17 jun 2019 20:24

maar de brandstofmeter zou ik niet klakkeloos aansluiten, je hebt een ander type dan er op de schema's staat. Staat er niks over in een draadje van Hoppa?
YA-314 camper in wording

Gebruikersavatar
Dikkie
Site Admin
Berichten: 1191
Lid geworden op: ma 23 jun 2008 21:59
Locatie: Den Helder
Contacteer:

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor Dikkie » ma 17 jun 2019 22:42

Maak anders voor het gemak even een foto van de meter
DM-62-40 (WEP,benzine), BE-12-60 (EZB,diesel), BE-22-24 (Takeldoos)
WWDD: What Would Dikkie Do?
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Gebruikersavatar
Dikkie
Site Admin
Berichten: 1191
Lid geworden op: ma 23 jun 2008 21:59
Locatie: Den Helder
Contacteer:

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor Dikkie » ma 17 jun 2019 23:00

Afbeelding
DM-62-40 (WEP,benzine), BE-12-60 (EZB,diesel), BE-22-24 (Takeldoos)
WWDD: What Would Dikkie Do?
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

ruben
Vierwielend Vooruit
Berichten: 2457
Lid geworden op: zo 09 dec 2007 20:35
Locatie: deventer

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor ruben » di 18 jun 2019 22:01

De brandstof meters in de tank hebben bij mij maar 1 pennetje waar een oogje op kan met een moertje, een 2de of 3de aansluiting is er niet. In mijn onderwerp is volgens mij nog wel een foto te zien redelijk op het einde nu

Gebruikersavatar
Dikkie
Site Admin
Berichten: 1191
Lid geworden op: ma 23 jun 2008 21:59
Locatie: Den Helder
Contacteer:

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor Dikkie » di 18 jun 2019 23:57

Ruben, het gaat nu over de meter in dashboard, niet de vlotter ;)
DM-62-40 (WEP,benzine), BE-12-60 (EZB,diesel), BE-22-24 (Takeldoos)
WWDD: What Would Dikkie Do?
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

ruben
Vierwielend Vooruit
Berichten: 2457
Lid geworden op: zo 09 dec 2007 20:35
Locatie: deventer

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor ruben » wo 19 jun 2019 22:27

Ruben, het gaat nu over de meter in dashboard, niet de vlotter ;)
Ah, verwarring in de benamingen vrees ik van mijn kant. Wellicht zwaar ten overvloede dat je ook je ontsteking schakelaar aan moet hebben staan voor de brandstof meter aan gaat wijzen..

Lou58
Hercules Held
Berichten: 89
Lid geworden op: wo 04 okt 2017 21:10

Re: 126 loopt op 5 potten

Berichtdoor Lou58 » ma 21 okt 2019 19:47

Heren, een heel andere vraag. De motor van mijn truck wordt gereviseerd. Alles ligt uit elkaar. Ook de radiateur is opgeslagen in de schuur. Hoe kan ik het beste de radiateur schoon maken? Lou


Terug naar “Techniek YA126”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten