leger museum Delft

Samen gaan naar een evenement? Wilt u iets organiseren? Heeft u een leuk evenement in het vooruitzicht? Plaats het hier!

Moderators: ruben, Dikkie

Webmaster
Site Admin
Berichten: 29
Lid geworden op: di 04 apr 2006 15:58
Contacteer:

leger museum Delft

Berichtdoor Webmaster » zo 30 dec 2012 15:30

Nog één keer… knallen!
Legermuseum tot en met 5 januari 2013 open in Delft

Over een aantal weken is het zover: op 5 januari sluit het Legermuseum in Delft haar deuren. Kom daarom nog één keer naar het Legermuseum om te zien waar het goed in is: de militaire geschiedenis tot leven brengen. Het kerstvakantieprogramma staat bomvol met activiteiten voor jong en oud. En op 5 januari 2013 sluit het museum met een spektakel… nog één keer samen knallen!

Kerstvakantie bomvol activiteiten
In de kerstvakantie komt de militaire geschiedenis tot leven: pas op voor ridders en musketiers! Wil je je nog één keer vergapen aan de collectie? Er zijn dagelijks rondleidingen langs de hoogtepunten van het museum. Test je krachten in de Actie Zone en bezoek nog één keer het ridderkasteel. In het weekend van 29 en 30 december slaan Napoleontische soldaten hun kamp op bij het museum: hoe houden ze zich warm in hun kampement? Waar leven ze van? Welke uitrusting hebben ze bij zich? Misschien mag je zelfs met ze meemarcheren.

Afscheid met een knal!
Het Legermuseum gaat verhuizen en iedereen zal het horen! Met alles wat geluid maakt neemt het museum op 5 januari afscheid van Delft: van ceremoniële kanonschoten tot een spectaculaire demonstratie van het Korps Commando Troepen en van optredens van muziekkorpsen tot een vuurwerkshow. Als bezoeker kun je je ook laten horen tijdens het sluitingsspektakel. Hoe? Houd de website in de gaten!

Gratis toegang
Uiteraard moet iedereen de kans krijgen afscheid te nemen van een mooie periode in Delft. Daarom is het museum tot en met de sluiting op 5 januari gratis toegankelijk. Houd voor het volledige programma de agenda in de gaten op www.legermuseum.nl en kom nog één keer kijken!

**********

Sluiting
Het Legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg worden samengevoegd tot het nieuwe Nationaal Militair Museum (NMM). Dit museum wordt gebouwd op de voormalige vliegbasis Soesterberg en gaat in het najaar van 2014 open. Het verhuizen van de gehele collectie en het voorbereiden van het nieuwe museum vergt veel tijd. Het museum gaat dan ook na 5 januari dicht om deze operatie uit te kunnen voeren.
vraagje voor de webmaster ? webmaster@ya126.nl

Terug naar “Evenementen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 21 gasten