DOH 2012

Samen gaan naar een evenement? Wilt u iets organiseren? Heeft u een leuk evenement in het vooruitzicht? Plaats het hier!

Moderators: ruben, Dikkie

hans
Matgroentje
Berichten: 5
Lid geworden op: do 06 aug 2009 00:11
Locatie: Ossenisse

DOH 2012

Berichtdoor hans » za 17 mar 2012 11:04

Archief PZC 2008: PZC artikel 14 augustus 2008
Dienstplicht op Herhaling 2009 filmpje: Filmpje uit de video rubriek
Datum en extra info: Agenda op de gafsite

--------------------------------------------------------------------------------
Vorig jaar waren er diverse misverstanden met betrekking tot deelname aan Dienstplicht Op Herhaling: de gratis voor het publiek toegankelijke Dienstplicht Op Herhaling op het GAF terrein; een waaier aan gedenkwaardigheden omtrent de periode waarin de Militaire Dienstplicht in Nederland nog volop speelde. Logisch dat daarin uitsluitend zaken worden getoond en gedemonstreerd die op dit "Item" betrekking hebben.

Echter daarnaast is het voor iedereen mogelijk om eveneens deel te nemen met andere type legervoertuig(en) alsmede zaken met betrekking tot de dienstplicht uit andere perioden en/of landen die tijdens dit evenement kunnen worden getoond en/of gedemonstreerd aan het belangstellende publiek.

Ook reanactors die het burgerleven van de jaren 50/60 uitbeelden zijn van harte welkom.

Wanneer U dus eveneens wenst deel te nemen met ander legermaterieel aan deze gratis voor het publiek toegankelijke open dag op het GAF terrein dan nodigen wij U hierbij van Harte uit om U alsnog aan te melden als deelnemer zodat wij ook voor Uw inbreng een sfeervol plaatsje kunnen inplannen in dit historisch evenement op 24 t/m 26 augustus a.s.

Terrein is open voor het publiek op vrijdag 24 augustus van 18.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 25 augustus van 10.00 tot 22.00 uur

Dit jaar is er bij de aanmelding een verschil gemaakt, deelnemers kunnen zich aanmelden als: Lid van de A-cie, deze deelnemers komen bij elkaar te staan en vormen samen dus de Re-enactment groep A-Cie. Voor inlichtingen en voorwaarden over deelname aan de A-Cie kunt U informatie inwinnen bij de voorzitter. Aanmelden als deelnemer DOH, deze deelnemers worden ook bij elkaar opgesteld.

Uw deelname wordt zeer op prijs gesteld !

Meld U aan via onze website: http://www.gaf92.nl door bovenin op de knop "Aanmelden voor dienstplicht Op Herhaling" te klikken.

--------------------------------------------------------------------------------
LET OP GEEN INSCHRIJVING GEEN TOEGANG


Oproep tot deelname voor o.a. thema groepen en anderen die een welkome bijdrage kunnen neerzetten in onderstaand gezamenlijk "solidair" groots en voor Nederland nieuw en uniek evenement; laat deze kans niet aan U voorbijgaan !

24 t/m 25 augustus a.s. staat in Axel op het GAF-terrein de levensechte weergave van de militaire dienstplicht zoals dat in de jaren, toen deze regel nog van kracht was, de dagelijkse gang van zaken vormde.

Velen onder ons herinneren zich nog ongetwijfeld "die tijd van toen" in al zijn facetten die destijds het beeld van alledag bepaalden.

U staat weer oog in oog met zoveel mogelijk zaken die in die periode de dagelijkse dienst uitmaakten en dat is werkelijk heel wat !

Uzelf kan die dienst helpen uitmaken door deel te nemen aan de presentatie van dit ongekende, nog niet eerder vertoonde spektakel in een voor dit doel uitgesproken geschikt geaccidenteerde en deels bebost terrein van zo'n acht hectare groot dat bij wijze van spreken helemaal vol mag komen te staan met alles wat er uit die dienstperiode nog geshowd kan worden. Wellicht heeft U als geaard hobbyist nog heel wat toonbaars achter de hand liggen dus wat let U om een heerlijk weekendje Zeeland te nemen en mee te doen met de "Dienstplicht Op Herhaling"

Er zijn voorzieningen om in de auto,of tent te overnachten. Iedere deelnemer met een legervoertuig uit de dienstplichtjaren van het Nederlandse leger ontvangt twee bonnen waarop een ochtend ontbijt en een warme maaltijd gedurende beide dagen verstrekt wordt vanuit de onvervalste en levensechte "veldkeuken" die dan weer helemaal terug is.

Wat gaat er zoal plaatsvinden ?

•Verbindingen materieel aangaande communicaties e.d.,
•Tentenkampen met schuttersputjes,
•Vele voertuigen (uitsluitend Nederlandse leger: verleden t/m heden),
•Onze "Mess" wordt ingericht als minimuseum alwaar een uitgebreide waaier aan bezienswaardigheden worden tentoongesteld,
•Bijdrage uit Defensie (inhoudelijk nog in onderhandeling),
•Onderdelen Markt door diverse standhouders,
•En.....ideeën die (mogelijk ook door U) worden aangereikt en neergezet ?!
(neem hierover desgewenst kontact op met het onder dit artikel vermelde telefoonnummer)
Dit is slechts een greep uit de programmering zoals reeds goeddeels is vastgelegd maar; óók U kunt Uw bijdrage leveren door middel van deelname met zaken waarvan U vindt dat dit beslist bij het geheel zal thuishoren; zowel individueel als in verenigingsverband ! Hoe meer deelnemers met materieel, demonstraties, en zo meer; hoe grootser het gehele gebeuren aan het gratis toegankelijk publiek kan worden getoond en/of gedemonstreerd. Een schitterende gelegenheid om er samen een groot feest van te maken !

In tegenstelling tot de vorige uitgave van DOH kunnen nu ook mensen met legervoertuigen uit de periode 1940-1945 zich aanmelden voor deelname. Uiteraard worden legervoertuigen uit deze periode zoveel mogelijk bij elkaar gegroepeerd, zodat we 2 tijdvakken kunnen uitbeelden. Ook Re-enactmen groepen uit deze periode kunnen zich aanmelden.

U kunt zich via de menubalk aanmelden. U wordt gevraagd om een emailadres en wachtwoord. Deze is te verkrijgen door alleen een emailadres in te vullen. U krijgt dan binnen een aantal minuten een emailtje met een wachtwoord voor de GAF site. Indien u al eerder voor bijv. een fotoalbum of een advertentie een emailadres/wachtwoord heeft aangevraagd, kunt u die nu weer gebruiken.

Wenst U telefonisch informatie dan kunt U na 18.00 uur bellen naar:

Jo van Kemseke: 0114 - 315814 E-mail: vkemseke@zeelandnet.nl

Terug naar “Evenementen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten