Historisch Weekend Den Helder 25/26 Juni

Samen gaan naar een evenement? Wilt u iets organiseren? Heeft u een leuk evenement in het vooruitzicht? Plaats het hier!

Moderators: ruben, Dikkie

Dikkie
Site Admin
Berichten: 1382
Lid geworden op: ma 23 jun 2008 21:59
Locatie: Den Helder
Contacteer:

Historisch Weekend Den Helder 25/26 Juni

Berichtdoor Dikkie » ma 13 jun 2011 00:09

Eind deze maand is er Historisch Weekend Den Helder. Voor mij en Rick een thuiswedstrijd, en bij mijn weten zijn Thomas en Nelleke er ook (maar dat weet ik niet zeker).

Wie zijn er allemaal nog meer bij? Zoja, in burger of in re-enactment kleding? :lol:

http://www.historischweekend.nl/
(voor de oplettende kijken, de header van de site verandert continu, en er komt ook af en toe een dafje in beeld..)
Op 25 & 26 juni 2011 is Den Helder tijdens het Historisch Weekend weer het verzamelpunt voor antieke en nostalgische vervoersmiddelen van overal uit het land. Oldtimer automobielen, bijzondere vrachtwagens, excentrieke motoren & scooters, stoere brandweerwagens, tractoren, nautisch erfgoed: alles wat rijdt, vaart, vliegt of vervoert is welkom. Als het maar dateert van vóór 1975. Samen met de trotse eigenaren of equipes. En de vele bezoekers. In 2010 waren dat er meer dan 25.000!

Het Historisch Weekend had in 2010 een Duits thema. Borgward, Glas, DKW, Messerschmitt, oldtimers BMW, Opel, Ford en Mercedes...
Bezoekers en liefhebbers konden hun hart ophalen aan Duits vernuft uit de jaren '50, '60 en '70.

In 2011 beleeft Historisch Weekend Den Helder zijn 15e editie. Traditioneel valt het evenement in het laatste weekeinde van juni. Dit jaar dus zaterdag 25 en zondag 26 juni. Plaats van handeling is wederom de "Oude Rijkswerf Willemsoord", het voormalige Maritieme Etablissement van de Koninklijke Marine.

Willemsoord is sinds 2004 een nationaal monument. Nostalgisch, historisch, waardevol of museaal: nergens komt ons rijdende of varende erfgoed beter tot zijn recht dan tegen de Napoleontische achtergrond van dit unieke maritiem-industriële complex.

Willemsoord en Den Helder vieren in 2011 het Napoleonjaar. De Franse keizer vond de Kop van Noord-Holland zo strategisch gelegen, dat hij besloot er een keten van maritieme vestingwerken aan te leggen. Den Helder en Willemsoord danken dus hun bestaan aan Napoleon Bonaparte. In 2011 wordt dat een jaar lang gevierd.

Vanzelfsprekend sluit het Historisch Weekend bij het Helderse Napoleonjaar aan met een Frans thema. Alle historische voer- en vaartuigen zijn welkom, maar zeker ook die van Franse makelij. Verwacht dus veel oldtimers van roemruchte merken als Citroën, Renault, Peugeot, Panhard, Facel Vega en anderen. Ook het programma krijgt een Frans tintje.

Het Historisch Weekend is van oudsher gratis voor deelnemers en bezoekers. Gezinnen met of zonder kinderen, stad of regio, toerisme vanuit de noordelijke kuststreek: het evenement is een ontspannen dagje uit voor de hele familie.

Daarvoor zorgen ook de nostalgische braderie, podiumoptredens, demonstraties, kinderkermis, terrassen langs de kaden en oldtimer-rondritten op zaterdag en zondag. Meer dan 60 vrijwilligers werken mee aan een plezierig en veilig bezoek voor deelnemers en publiek.
DM-62-40 (WEP), BE-22-24 (Takeldoos)
WWDD: What Would Dikkie Do?
AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Terug naar “Evenementen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 24 gasten