DAF als bedrijfswagen

Al het overige wat YA126 gerelateerd is

Moderator: ruben

Koenzie
Hercules Held
Berichten: 126
Lid geworden op: vr 24 sep 2010 17:15
Locatie: Son en Breugel
Contacteer:

DAF als bedrijfswagen

Berichtdoor Koenzie » ma 22 nov 2010 00:03

Heeft er hier iemand ervaring met de ya 126 gebruiken als bedrijfswagen?

Hoe zit dat met verzekering enzo? Of zijn er andere manieren om dit te regelen ?
Kijk ook eens een keer op http://www.hoogsterang.nl - Voor al uw feesten, evenementen en bedrijfsuitjes! (Natuurlijk helemaal in leger stijl en met medewerking van de ya 126)

Gebruikersavatar
Philip R.J. Beekman
Erelid
Berichten: 119
Lid geworden op: di 20 mei 2008 01:11
Locatie: Winschoten
Contacteer:

Daf YA- als bedrijfswagen

Berichtdoor Philip R.J. Beekman » ma 22 nov 2010 10:00

Mijn ervaring met een Daf YA- als bedrijfswagen is negatief. Je kunt er geen oldtimerverzekering op krijgen omdat deze bedoeld zijn voor auto's die uitsluitend recreatief gebruikt worden. Een auto die zakelijk in gebruik is kent hele andere risico's, zoals mogelijk meerdere bestuurders waar het verleden niet van bekend is en waarschijnlijk worden er veel meer kilometers dan het gemaximeerde aantal van 3000- tot 5000 km (voor oldtimers) mee gereden. Je moet in dat geval een bedrijfsauto-verzekering afsluiten die zeker tien tot twintig maal zo duur is.

Mijn advies hierin is, dat je een oldtimerverzekering moet aanvragen als je uitsluitend voor je hobby prive ermee onderweg bent, of een bedrijfsautoverzekering als je hem zakelijk gebruikt.

Er zijn natuurlijk altijd mensen die de boel belazeren om hiermee premie te besparen, maar zij komen er wel achter bij een ongeval als de verzekering moet uitkeren. Ze gaan alles na om te kijken of het klopt, Is er sprake van onjuiste informatieverstrekking zal de verzekeraar alle geleden schade op de verzekeringnemer (lees u) verhalen.

Met vriendelijke groet,

Philip
Door het juiste te doen vreest gij niemand.

Dafinknouleuk
Vierwielend Vooruit
Berichten: 880
Lid geworden op: do 25 okt 2007 22:29
Locatie: Oud-Beijerland

Berichtdoor Dafinknouleuk » ma 22 nov 2010 20:54

Idd,

Een verzekeringsmaatschappij is gewoon een bedrijf dat liever geen geld uitkeert. Als er een juridisch mogelijke ontsnapping mogelijk is dan zullen ze dat doen.
Naar mate de schade groter is zullen ze ook meer onderzoek doen of er niet toch een gaatje te vinden valt om een uitsluitingsgrond te vinden.

Kijken of misschien onvolledige en/of onjuiste info is gegeven is zo ongeveer het eerste wat ze doen. Ook dingen als veroordeeld zijn voor verkeer (alcohol/ snelheid etc.) willen ze weten. Als ze daar achter komen nadat je een schade hebt sta je gelijk met 10-0 achter (soort Feyenoord maar dan echt serieus)

Voorwaarden goed lezen met de bril op van iemand die eigenlijk niet wil betalen. Zo moet je eigenlijk ook je arbeidsvoorwaarden/ hypotheek akte etc. dorlezen.
Dei dingen komen pas boven water als er shit is en partijen elkaar niet meer zo aardig vinden :( :(


Terug naar “Overig”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 26 gasten